Byggeland

Hvad er byggeland og hvordan fungerer det der med at bygge?


Byggefestivalen er en festival, der sætter fokus på at skabe i fællesskab.


Byggeland er der, hvor vi bygger og er ligesom et tivoli; med bygge-forlystelser i stedet for rutsjebaner, hvor alle kan bygge.


I Byggeland kan du finde alt det genbrugstræ du behøver til dit projekt.

Der er professionelt Milwaukee-værktøj til rådighed, i alle afskygninger fra skruemaskiner til save, samt NKT skruer i alle længder, så det er let at komme fra ide til realisering.


Byggeland er for dig, som ikke er vant til at bruge værktøj eller skabe et bygge projekt! Værktøj

I Byggeland vil der være mere end 100 stk el-værktøj i værktøjs-biblioteket. Dette betyder fx. at der ikke er en skruemaskine til alle - så vi deles om hvad vi har.


Du velkommen til at tage dit eget med eller at købe en demomaskine fra værktøjs-biblioteket - til en god pris, så den kan blive din helt egen.


Sikkerhed og ansvar

Det er vores fælles opgave at vidensdele, hvordan vi bygger og bruger værktøjet på en sikker og forsvarlig måde, så hvis du ser nogen der har brug for hjælp, så sig til og træd til.


Vi har endnu ikke oplevet, at nogen er kommet mere til skade på Byggefestivalen, end det kunne fixes med et plaster. Sådan ønsker vi også at det skal fortsætte. 

Ultimativt set er du dog selv ansvarlig for dit byggeprojekt og brugen af værktøj. 

Praktisk om byggeland

Der vil dagligt være værktøjskurser i, hvordan man bruger værktøjet på sikker og forsvarlig vis.

I byggeland er bygge-teamet altid klar med kyndig vejledning så du altid kan spørge til råds om, hvordan dit/jeres byggeprojekt kan komme i gang. 


Det er selvfølgelig også muligt, at gå sammen med andre omkring større byggeprojekter, hvor du kan medskabe i fællesskab.

 

Alt, hvad du bygger er gratis at tage med hjem, når festivalen slutter. Du kan også donere dit byggeprojekt til en auktion for velgørenhed, som afholdes en af de sidste dage.


Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bygge.


Tag dit projekt med hjem.
Måske står du og mangler en ny hylde, stol, skammel, plantekasse eller en bænk til hjemmet, og vil egentlig hellere selv bygge den af genbrugstræ, end at købe den dyrt fra ny.


Eller måske har du en drøm om at bo i en van, som skal bygges om. Eller bygge et flytbart tinyhouse, men mangler inspiration, værktøj, materialer og nogle hænder til at komme igang. 


Uanset hvad dit behov er, så er svaret ja, det er muligt at bygge det du drømmer om, på Byggefestivalen. Her kan du gøre det!


Hvis du skal bruge specielle materialer, værktøj eller ekstra hænder, så skriv gerne til os på forhånd så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Byggeland program

Byggeland program


Byggeland og Værktøjs-Biblioteket er åbent fra ca kl 08:00 til 20:00.

Hver dag kl 11:00 - Værktøjskursus;

lær at bruge værktøjet på sikker og forsvarlig vis.


Løbende alle dage - Tiny-house byggeri; Deltag i byggeriet af et tiny-house og lær det fundamentale. Herunder at sætte vinduer i, lave gulv og meget mere. Huset vil blive bortauktioneret til velgørenhed.


Tidspunkt TBA - Bygge-jam;
Byggefestival-deltagere konkurrerer mod hinanden i at bygge ‘noget’. Der vil være flere benspænd såsom tema og et begrænset udvalg af byggematerialer til rådighed.


Tidspunkt TBA - Byg en sæbekassebil;

Der vil være en workshop rettet mod de mindre byggefestival-deltagere, hvor vi bygger sæbekassebiler og konkurrerer mod hinanden.Programmet vil løbende blive opdateret med flere fede tiltag - Skriv gerne til os, hvis du fx. vil afholde en workshop eller har et større kollektivt byggeprojekt, der kan komme på programmet.


Festival@byggefest.dk.

######CONTENT######